Schoolreis naar Gdańsk

en omgeving

Beschrijving

Gdańsk, gelegen aan de Baltische Zee, is de tweede meest aantrekkelijke stad in Polen voor toeristen. Hier begon op 1 september 1939 de Tweede Wereldoorlog en de vakbond Solidariteit werd hier geboren met Lech Wałęsa als de leider. De wereldhoofdstad van amber nodigt u uit om zijn opmerkelijke monumenten, charmante steegjes en een regio die wordt gekenmerkt door de geschiedenis van veerkracht te bezoeken.

Program

Dag 1
Aankomst in Gdańsk
Dag 2
GDAŃSK / OUDE STAD

Ochtend: Een rondleiding met gids: de Oude Stad (Główne Miasto), de Koninklijke Route, de Neptunus-fontein, de prachtige Mariacka straat en waterspuwers. Toegang tot het Artus Hof en de Basiliek Notre Dame, de grootste bakstenen tempel van Europa. Loop langs de Motława, ontdek de grootste kraan van het middeleeuwse Europa en het Graansilo-eiland (Wyspa Spichrzów) / Optioneel: amber slijpdemonstratie.
Middag/ avond: Rondleiding met gids: het Europese Solidariteit Centrum en het monument voor de werfarbeider. De dag eindigt bij de Basiliek St. Bridget met 's werelds grootste amber altaar, een voormalige ontmoetingsplaats van de anticommunistische oppositie.
Dag 3
SZTUTOWO – GDAŃSK / WESTERPLATTE

Ochtend: Excursie naar Sztutowo. Rondleiding met gids door het museum Stutthof, het eerste nazi-concentratiekamp op het grondgebied van hedendaags Polen. Vervolgens wordt er gekeken naar een documentaire over de tijd van de nazi-bezetting.
Middag/ avond: Rondleiding met gids over het schiereiland Westerplatte met de nummer 1 wachtpost en het Westerplatte Monument ter nagedachtenis van zijn verdedigers.
Dag 4
MALBORK

Ochtend: Excursie naar Malbork - Rondleiding met gids door het kasteel van de Duitse Orde in Malbork, het grootste gotische fort van Europa (UNESCO 1997).
Middag/ avond: Vrije tijd / Optioneel: zoeken naar amber aan de Baltische kust in de avonduren.
Dag 5
Vertrek