Rondreis door Polen

8 dagen, 5 steden

Beschrijving

Ontdek het rijke culturele erfgoed van Polen, de schoonheid van de steden en de fascinerende geschiedenis. U heeft aan 8 dagen genoeg om alle belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken: Krakau, Wieliczka, Wrocław, Poznań en Warschau. Dit pakket is absoluut de beste manier om Polen te leren kennen. U zult versteld staan van de rijke geschiedenis, de architectuur, de cultuur en gastvrije mensen.

Program

Dag 1
KRAKAU

Aankomst in Krakau. Inchecken in het hotel.
Dag 2
KRAKAU/ OUDE STAD - WIELICZKA

Ochtend: Ontdekken van Krakau, de oude koninklijke hoofdstad en een van de mooiste culturele erfgoeden van Polen. Rondleiding met gids door de Oude Stad (Stare Miasto), inclusief de Grote Markt, de Lakenhal en het kasteel op de Wawel.
Middag/ avond: Excursie naar de Wieliczka-zoutmijn, werelderfgoed van UNESCO. Terug naar het hotel, diner en overnachting.
Dag 3
KRAKAU – AUSCHWITZ – WROCŁAW

Ochtend: Vertrek naar Oświęcim om het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau te bezoeken.
Middag/ avond: Vervolg in Wrocław, de historische hoofdstad van Neder-Silezië, bijgenaamd het “Poolse Venetië" vanwege de honderden bruggen en loopbruggen over de rivier de Oder. Panoramische rondleiding door de stad. Diner en overnachting in Wrocław.
Dag 4
WROCŁAW – POZNAŃ

Ochtend: Rondleiding met gids door het historische centrum van Wrocław: Stadshal (Ratusz), de kathedraal en de universiteit, een meesterwerk van gotische kunst.
Middag/ avond: Een bezoek aan het Panorama van de Slag bij Racławice. Vervolgens naar Poznań, een van de oudste steden in Polen en de hoofdstad van de regio Groot-Polen (Wielkopolska), die wordt beschouwd als de bakermat van de Poolse natie. Diner en overnachting in Poznań.
Dag 5
POZNAŃ - WARSCHAU

Ochtend: Rondleiding door het historische centrum van Poznań: de Kathedraal Ostrów Tumski, de Sint-Stanislaus Kerk, de Kerk van de Heilige Maagd Maria en het Oude Marktplein waar het majestueuze stadhuis te vinden is.
Middag/ avond: Vertrek naar Warschau, de hoofdstad van Polen, de grootste stad en het centrum van economische, politieke en culturele evenementen. Panoramische tour. Diner en overnachting in Warschau.
Dag 6
WARSCHAU
Ochtend: Ontdek de monumenten van de oude binnenstad van Warschau (Stare Miasto), herbouwd kort na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog: de Koninklijke Route, het kasteel van de Poolse koningen, de basiliek van het martelaarschap van Sint Johannes de Doper en het marktplein met het monument van de Zeemeermin.
Middag/ avond: Een bezoek met gids aan de tentoonstelling "1000 jaar Joodse geschiedenis in Polen" in het Museum van de Geschiedenis van de Poolse joden (POLIN).
Dag 7
WARSCHAU - CZĘSTOCHOWA - KRAKAU

Ochtend: Vertrek naar Częstochowa, het belangrijkste Mariaheiligdom van Polen, ook wel het Poolse Lourdes genoemd. Ontdek de barokke kloosterkerk (eigendom van de Paulinenorde) waar de “Zwarte Madonna” te vinden is.
Middag/ avond: Vervolg in Krakau, vrije wandeling door de Oude stad.
Diner en overnachting in Krakau.
Dag 8
KRAKAU / VERTREK