Krakau en Warschau

De voormalige en de nieuwe hoofdstad

Beschrijving

Deze schoolreis biedt de mogelijkheid kennis te maken met de 2 belangrijkste steden van Polen. Ontdek Krakau en Warschau samen met ons!

Program

Dag 1
Aankomst in Krakau. Inchecken in het hostel.
Dag 2
KRAKAU / OUDE STAD

De gehele dag is gewijd aan de ontdekking van Krakau, de voormalige koninklijke hoofdstad en een van de mooiste culturele erfgoeden van Polen. Rondleiding met gids door de Oude Stad (Stare Miasto) en een bezoek aan Wawel, waar het Koninklijk Kasteel en de adembenemende 14e-eeuwse kathedraal te vinden is.
Dag 3
KRAKAU / JOODSE WIJK - WIELICZKA

Ochtend: Rondleiding met gids door de Joodse wijk van Krakau (Kazimierz) en de voormalige Joodse getto in de wijk Podgórze. Toegang tot het museum van de voormalige fabriek van Schindler en een bezoek met gids aan de tentoonstelling "Krakau onder de nazi-bezetting 1939-1945”.
Middag/ avond: Excursie naar Wieliczka. Rondleiding met gids door de zoutmijn.
Dag 4
KRAKAU - AUSCHWITZ - WARSCHAU

Excursie naar Oświęcim - Rondleiding met gids (3u30) in het Auschwitz-Birkenau Museum. Vertrek naar Warschau, de hoofdstad van Polen. Panoramische rondleiding door de stad, inchecken in het hostel.
Dag 5
WARSCHAU / OUDE STAD

Een hele dag de Joodse geschiedenis en de bezienswaardigheden van de Oude Stad en de Koninklijke Route ontdekken. Bezoek met gids aan de tentoonstelling in het Museum van de Geschiedenis van de Poolse joden (POLIN).
Dag 6
Vertrek vanuit Warschau