Krakau en Praag

De Midden-Europese Parels

Beschrijving

Ontdek samen met ons de mooiste bezienswaardigheden van Oost-Europa

Program

Dag 1
KRAKAU

Aankomst in Krakau. Inchecken in het hotel.
De middag is geheel gewijd aan de ontdekking van de oude binnenstad van Krakau. Het is één van het beroemdste en historische deel van Polen en was het centrum van Poolse politieke aangelegenheden. Diner en overnachting in Krakau.
Dag 2
KRAKAU / WIELICZKA (zoutmijn)

Ochtend: Excursie naar de Wieliczka-zoutmijn, werelderfgoed van ENSECO.
Middag/ avond: Rondleiding met gids door de Joodse wijk van Krakau (Kazimierz) en de voormalige Joodse getto in de wijk Podgórze. Toegang tot het museum van de voormalige fabriek van Schindler en een bezoek, inclusief gids, aan de tentoonstelling "Krakau onder de nazi-bezetting 1939-1945”. Vrije tijd, diner en overnachting.
Dag 3
KRAKAU - AUSCHWITZ - WROCŁAW

Ochtend: Excursie naar Auschwitz en een bezoek aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz­/Birkenau.
Middag/ avond: Vervolg in Wrocław, de historische hoofdstad van Neder-Silezië, bijgenaamd het "Poolse Venetië" vanwege de honderden bruggen en loopbruggen over de rivier de Oder. Panoramische tour door de stad, diner en overnachting in Wrocław.
Dag 4
WROCŁAW - HRADEC KRALOVE - PRAAG

Ochtend: Rondleiding met gids door het centrum van Wrocław: Stadshal (Ratusz), de kathedraal en de universiteit, een meesterwerk van gotische kunst.
Middag/ avond: Vertrek naar Praag, ook wel de Gouden Stad genoemd, een van de mooiste hoofdsteden van Europa.
Inchecken in het hotel. Diner en overnachting.
Dag 5
PRAAG

Deze dag is geheel gewijd aan de ontdekking van de stad Praag. Programma: “Oude Stad” (Stare Mesto) waar het astronomische uurwerk te vinden is, het Wenceslasplein, de Kerk van Onze Lieve Vrouw voor Tyn, de wijk Hradcany en ook de Karelsbrug.
Dag 6
vertrek vanuit Praag