Krakau en de omgeving

Ontdek de voormalige hoofdstad van Polen

Beschrijving

Krakau is een van de mooiste steden van Europa waar men op het eerste gezicht verliefd op zal worden. De rijke geschiedenis, vele monumenten en interessante omgeving maken dit de perfecte bestemming voor elke groepsreis! Hieronder staat een voorbeeldprogramma beschreven.

Program

Dag 1
Aankomst in Krakau
Dag 2
De dag begint met een rondleiding met Engels sprekende gidsen in de oude binnenstad van Krakau.
Route: Een bezoek aan de katholieke Mariakerk en het kasteel en de kathedraal op de Wawel. In de avond is het mogelijk een concert te bezoeken (muziek van Chopin of klassiek naar keuze).
Dag 3
Eerst brengen wij een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed de Wieliczka-zoutmijn. Na de lunch zal het tweede deel van de rondleiding door Krakau plaatsvinden, namelijk door de joodse wijk Kazimierz, ook wel de Joodse getto van Podgórze genoemd. Vervolgens brengen wij een bezoek aan de fabriek van Schindler, wat nu een museum is. De dag zal eindigen met klezmermuziek tijdens een diner in een Joods restaurant.
Dag 4
Deze dag is geheel gewijd aan Auschwitz. Tijdens het bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau zal men met eigen ogen het hoofdkamp, het laadplatform en de ruïnes van de gaskamer zien.
Dag 5
Vertrek

Accommodatie

Afhankelijk van de behoeften en het budget van de groep bieden wij 3, 4 of 5-sterren hotels aan. Allemaal in het centrum van Krakau en in de directe omgeving van de bezienswaardigheden!