Een schoolreis naar Krakau

Ontdek de stad van de Poolse koningen

Beschrijving

Met zijn rijke geschiedenis is Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen, met het grootste en volledig intacte middeleeuwse plein van Europa, de perfecte bestemming voor een schoolreisje. In 1978 is de gehele Oude Stad als een van de eerste locaties, gekozen voor de UNESCO werelderfgoedlijst en in de voormalige Joodse getto, een wijk in Krakau, is een deel van de Oscar-winnende film Schindler’s List opgenomen.

Program

Dag 1
Na aankomst in de ochtend beginnen wij met een rondleiding door de Oude stad onder begeleiding van een Engels sprekende gids. De route: toegang tot de Mariakerk, rondleiding door het kasteel op de Wawel en de kathedraal.
Dag 2
In de ochtend reizen wij naar Wieliczka waar wij de zoutmijn zullen bezoeken (op de UNESCO lijst sinds 1978). Terug in Krakau adviseren wij een reis naar de Joodse wijk Kazimierz, inclusief toegang tot de fabriek van Schindler (wat op dit moment een museum is) en een wandeling door het voormalige getto-gebied in Podgórze.
Dag 3
Deze dag is geheel gewijd aan Oświęcim. Tijdens het bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau zal de groep met eigen ogen het hoofdkamp, het laadplatform en de ruïnes van de gaskamer zien. De middag is bestemd voor vrije tijd.
Dag 4
Op de laatste dag zal de groep de Poolse bergen ervaren: een volledige dagreis naar Zakopane: tijdens een wandeling samen met een Engels sprekende berggids ontdekt de groep de schoonheid van de adembenemende Poolse Tatra.
Dag 5
Vertrek

Accommodatie

Alle jongerengroepen zullen worden ondergebracht in het centrum van Krakau.
Wij bieden 2 categorieën van hostels aan: kamers met een eigen douche/ toilet of met gedeelde faciliteiten (douche / badkamer op de desbetreffende verdieping).
Voor jongeren garanderen wij maximaal 6 slaapzalen en een eigen badkamer voor docenten.
Afhankelijk van uw voorkeur is accommodatie tevens mogelijk in een drie sterren hotel.