Bedevaart naar Polen

Een wandeling in de voetsporen van Johannes Paulus II

Beschrijving

Bezoek samen met ons de meest indrukwekkende bedevaartsoorden en 's werelds belangrijkste heiligdommen in Polen.

Program

Dag 1
KRAKAU

Aankomst in Krakau. Inchecken in het 3 sterren hotel.
Dag 2
KRAKAU/ OUDE STAD

De dag is geheel gewijd aan de ontdekking van Krakau, de voormalige koninklijke hoofdstad en een van de mooiste culturele erfgoeden van Polen. Rondleiding met gids door de Oude Stad (Stare Miasto) met bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, de Lakenhal en het Kasteel op de Wawel.
Dag 3
KRAKAU – OJCÓW – CZĘSTOCHOWA

Ochtend: Vertrek naar Częstochowa, het belangrijkste Mariaheiligdom van Polen, ook wel het Poolse Lourdes genoemd. Ontdek de barokke kloosterkerk (eigendom van de Paulinenorde) waar de “Zwarte Madonna” te vinden is.
Middag: Vrije tijd bij het heiligdom van Jasna Góra.
Dag 4
CZĘSTOCHOWA – OŚWIĘCIM – KALWARIA ZEBRZYDOWSKA – WADOWICE

Ochtend: Vertrek naar Oświęcim voor een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, een plaats van herinnering met betrekking tot de nazi-wreedheden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Middag/ avond: Een bezoek aan de Basiliek van Onze- Lieve-Vrouw van de Engelen in Kalwaria Zebrzydowska, waarna wij vervolgens vertrekken naar Wadowice, de geboorteplaats van Johannes Paulus II. Diner en overnachting in een hotel.
Dag 5
WADOWICE – ZAKOPANE / FOLKLORE DINER

Ochtend: Een bezoek aan de geboorteplaats van Johannes Paulus II en de parochiekerk van Wadowice.
Middag/ avond: Zakopane, de winterhoofdstad van Polen en de derde meest bezochte stad na Warschau en Krakau, midden in het hart van het Tatra nationaal park. Aankomst in Zakopane, een traditioneel diner in een regionale herberg met bergmuziek, liedjes en volksdansjes. Overnachting in een hotel.
Dag 6
ZAKOPANE

Ochtend: Bezoek het historische centrum van Zakopane waar de oudste houten kerk te vinden is en de begraafplaats gedecoreerd door lokale ambachtslieden (Na Peksowym Brzyzku).
Middag/ avond: Vervolg in Szczawnica, een plaats gelegen in het Pieniny nationaal park, een van de mooiste plekken in de regio. Raft op een traditioneel houten vlot in de rivier Dunajec, onder begeleiding van een professioneel rafter (Fliisak). Aankomst in Krakau, op weg naar het hotel, diner en overnachting.
Dag 7
WIELICZKA – CRACOW / ŁAGIEWNIKI

Ochtend: Bezoek aan het Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Lagiewniki, gelegen aan de rand van Krakau, in de buurt van de Solvay-fabriek waar Karol Wojtyla werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ochtend/ middag: Op weg naar Nowa Huta, de nieuwe stad van Stalin voor fabrieksarbeiders. Een bezoek aan de Ark van de Heer, een kerk in Nowa Huta, gebouwd onder het communisme in de tijd van kardinaal Wojtyla. Vervolgens brengen we een bezoek aan Wieliczka en nemen wij deel aan een rondleiding in de Wieliczka-zoutmijn, UNESCO-werelderfgoed.
Dag 8
Vertrek