AGRICULTUUR

Van boerderij naar boerderij

Beschrijving

Een boerderij-excursie is een geweldige manier om kennis te maken met de agrarische productiesystemen, problemen, uitdagingen en kansen in de plattelandsgebieden van Polen. Hieronder staat een voorbeeldprogramma beschreven van een reis in Zuid-Polen.

Program

Dag 1
Ochtend: Aankomst in Krakau
Dag 2
In de ochtend brengen wij een bezoek aan een plaatselijke boerenopleidingscentrum. Vervolgens bezoeken wij een boerderij met melkkoeien waar u, aan de hand van een gids, alles te weten zal komen over de Poolse melkproductie. In de namiddag verlaten wij Krakau en gaan vervolgens op weg naar Zakopane, waar wij de avond zullen doorbrengen in een restaurant met traditionele Poolse gerechten en volksmuziek.
Dag 3
‘s Ochtends een rondleiding met een gids in het museum van het Tatra-gebergte, waarna vervolgens een bezoek aan een traditionele markt. De volgende stop is op een schapenboerderij, waar de groep, tijdens een workshop, meer te weten zal komen over schapenkaas. Na het theoretische gedeelte volgt het praktijkgedeelte - het proeven van de kaas.
Dag 4
‘s Ochtends is het mogelijk een plantenkwekerij te bezoeken en voor in de middag staat er een rustige wandeling op de planning in een vallei van het Tatra-gebergte, uiteraard onder de begeleiding van een Engels sprekende berggids.
Dag 5
In de ochtend is er een lezing over milieuproblemen rond Zakopane, een van de meest bezochte toeristische gebieden van Polen. ‘s Middags is er vrij tijd waarna wij vervolgens vertrekken.